Pajzsmirigy betegségek vizsgálata és kezelése

A pajzsmirigy által termelt hormonok felelősek a szervezet anyagcsere folyamatainak megfelelő működéséért. Hatással vannak a pszichés és szellemi egyensúlyra, a szexuális aktivitásra, valamint a teljes hormonháztartás működésére. Pajzsmirigy betegségek előfordulása különösen gyakori serdülőkorban, a változókor és a terhesség idején, illetve az azt követő időszakban. Gyakori következményeként menstruációs zavarok, többszöri vetélés, valamint meddőség is kialakulhat.

A pajzsmirigy betegség legjellemzőbb tünetei lehetnek:
Túlműködés esetén: szapora szívverés, indokolatlan idegesség, izgalmi állapot, normál étkezés melletti fogyás, remegés, menstruációs zavarok, álmatlanság, hasmenés, fokozott izzadás.

Alulműködés esetén: normál táplálkozás melletti súlygyarapodás, bőrszárazság, hangulati zavarok, érzelmi labilitás, leginkább depresszió, alvással nem mérsékelhető fáradtság, menstruációs zavarok, ödémák kialakulása, tompult reflexek, töredező haj, hajhullás.

A pajzsmirigy nem megfelelő működéséből adódó elváltozások szerteágazó tüneteket okozhatnak, amelyek megfelelő diagnosztizálása és kezelése mindenképpen a szakorvos feladata.

Pajzsmirigy Centrumunk a pajzsmirigy betegségek széles palettájának teljes értékű diagnosztikájára valamint kezelésére specializálódott, magasan képzett szakmai részleg. Szakorvosaink olyan endokrinológusok, radiológusok, akik nem csak hazai, de nemzetközi szinten is elkötelezettek a pajzsmirigy betegségek mindenkori legújabb terápiás és diagnosztikai módszereinek megismerésében és használatában. Teljes körűen látjuk el mind az autoimmun, valamint egyéb gyulladásos folyamatokból kialakuló pajzsmirigy betegségeket, vizsgáljuk azok legvalószínűbb társbetegségeit és kiemelt figyelmet fordítunk pácienseink tovább gondozási folyamataira, a rendszeres ultrahang és laborvizsgálatok protokoll szerinti betartása mellett.

Elkötelezettek vagyunk a pajzsmirigy göbök korszerű vizsgálatában és műtét nélküli kezelésében. Magyarországon kizárólagosan Intézményünkben végezzük pajzsmirigy göbök műtétet elkerülő, lézeres kezelését, amely gyakorlatilag egy alig egy órás beavatkozás mentén elvitathatatlan és választandó alternatívája az arra alkalmas göbök vágás nélküli, szövődménymentes kezelhetőségének. Bár Magyarországon a beavatkozás még viszonylag újnak számít, nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakembereink biztos keze alatt elvégzett, magas hatékonyságú kezelések önmagukért beszélnek. Mind orvosok, mind pedig páciensek egyre inkább választják ezt a lehetőséget a sebészeti ellátással járó, hosszabb gyógyulási folyamat jelentősen kedvezőbb alternatívájaként.


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék: